Reinigen en verpakken met de modernste machines - Vedos BV

Reinigen en verpakken

De door onze klanten gestelde eisen aan product en aflevering worden steeds hoger. Sinds eind 2009 hebben we de beschikking over een AMA Universal ‘Gesloten’ reinigingsmachine. Deze machine werkt met PER en is de perfecte oplossing voor het reinigen en ontvetten van grote hoeveelheden producten, die niet bedoeld zijn voor cleanroom gebruik.

Sinds 2012 hebben we naast het reinigen met PER ook de mogelijkheid om Alkalisch te reinigen (met water en zeep). Hiervoor hebben we de beschikking over een complete wasstraat van Finnsonic (Versa+), die is voorzien van aparte wasbaden met ultrasone voor Ferro, Non-Ferro en kunststof producten, en spoelbaden met leidingwater en naspoelen met DEMI water (met een complete, eigen DEMI installatie van BWT). In de laatste fase worden de producten gedroogd met warme lucht. Om het eindproduct na het wassen zo goed mogelijk te beschermen tegen nieuwe vervuiling staat de wasstraat opgesteld in een ‘White-Room’, die is voorzien van overdruk met gefilterde lucht.

Sinds medio 2017 hebben we de mogelijkheid om producten intern ‘ASML Grade 2’ te reinigen, de producten worden in een “White-Room” omgeving in een Pero R1 in alcohol (Dowclene) gereinigd. Tijdens deze reiniging worden delen gewassen en gedroogd in vacuum. Na het drogen gaan ze via een Class 5 “tunnel” direct naar de Cleanroom.

In de Cleanroom worden de producten in een Class 5 omgeving gecontroleerd met behulp van UV- en Brightlight waarna ze verpakt worden voor Cleanroom gebruik. Tevens zijn wij in staat om de corrosiebestendigheid (passiviteit) van het RVS-oppervlak te meten met een Oxyliser. Hiermee heeft u de zekerheid dat door ons bewerkte RVS nog steeds de oorspronkelijke materiaaleigenschappen heeft.
Door de interne keuzemogelijkheid van reinigingsmethode en in productie (als nodig) een aangepaste procedure te volgen, zijn wij in staat ‘ASML Grade 2 en 4’ delen te reinigen voor Cleanroom gebruik.

Bovengenoemde reiniging voeren wij enkel voor eigen productie en niet voor delen van derden.

Reinigen en verpakken

Scroll naar boven

Wij zoeken collega's!

Kom jij ons team versterken?